Φιλοσοφία

We look ahead

Στις μέρες μας, κάθε παιδί έρχεται σε έναν κόσμο ευρύ και πολυποίκιλο όσο ολόκληρη η γη, που ενώνεται σε μια γνώριμη γειτονιά, με εκατομμύρια αόρατες συνδέσεις, που δεν  είναι άλλες  από τις  λέξεις. Λέξεις  που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς,  λαούς και ανθρώπους, που όμως μπορούν μέσα από αυτές να επιτυγχάνουν την επικοινωνία μεταξύ τους  για επαγγελματικούς, προσωπικούς , κοινωνικούς, στρατηγικούς και όποιους άλλους λόγου και οι λέξεις, οι ήχοι του κάθε τόπου ή τα γράμματα της σοφίας του κάθε λαού υφαίνουν τη γλώσσα.

Η γλώσσα είναι το μέσον
Οι μαθητές μας προετοιμάζονται συστηματικά, για να μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις ενός κόσμου που εξελίσσεται συνεχώς, που η σημερινή καινοτομία θα είναι σύντομα πεπερασμένη, έναν κόσμο στον οποίο όμως ένας νέος με όλα τα γνωσιολογικά εφόδια, τις δεξιότητες και τα ταλέντα του αξιοποιημένα, θα παραμένει χρήσιμο και ανταγωνιστικό μέλος. 
«Κατοικούμε μια γλώσσα παρά μια χώρα» έλεγε ο Emile M. Cioran,  Γαλλορουμάνος φιλόσοφος και εμείς στο Lagiopoulou language school φροντίζουμε να καταργούμε τα σύνορα και να δημιουργούμε πολίτες του κόσμου. 

Η γλώσσα είναι πολιτισμός…
 …δεν είναι απλά η στείρα εκμάθησή της. Το όραμα του σχολείου μας είναι πάνω από όλα αυτό το εξαιρετικό υφάδι της αγγλικής γλώσσας να γίνει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δημιουργικού, κοινωνικού, μορφωμένου ανθρώπου του αύριο, στη μόρφωση του οποίου θα έχουμε συμμετάσχει ενεργά με τη βαθιά γνώση της εκπαίδευσης και τις μοναδικές δράσεις μας . 

Μέθοδος

«Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας» είπε ο  Ludwig Wittgenstein, Αυστριακός φιλόσοφος, και οι λέξεις στο σχολείο μας διδάσκονται με πολλούς δημιουργικούς και διαδραστικούς τρόπους.
Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Σεβόμενοι και επιτρέποντας, τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή διδάσκουμε τη γλώσσα: 
• Ενισχύοντας την καλλιέργεια του δημιουργικού νου, μέσα από projects και ομαδικές εργασίες εντός και εκτός τάξης,
• Ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων μελέτης που κάνουν κάθε παιδί πιο αποτελεσματικό στην προσπάθειά του. 
• Αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή, προωθώντας τη φαντασία, τηδιερεύνηση και ενισχύοντας την προθυμία του να κάνει λάθη.
Στο σχολείο μας, αξιολογούμε την προσπάθεια και δεν βαθμολογούμε το αποτέλεσμα. Πιστεύοντας ότι τα πάντα είναι μέσα μας, φιλοδοξούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη δημιουργική αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και κάθε εμπειρία του σ' αυτό το σχολείο να είναι ο ζεστός αέρας κάτω από τις φτερούγες του, έτσι ώστε το ταξίδι στους όμορφους κόσμους της αγγλικής γλώσσας να είναι μακρινό και συναρπαστικό....!